Taustaa

Minusta piti tulla isona arkeologi. Ajauduin kuitenkin mielenterveysalalle ja kiinnostuin ihmismielen syövereistä. Mielestä etsitään menneisyyden palasia, mietitään niiden merkitystä ja olemassaolon tarkoitusta. Arkeologi voi löytää esineitä, joiden käyttötarkoitusta on vaikea nimetä. Samoin mielen muistoista löytyy tunteita ja ajatuksia, joiden olemassaoloa on vaikeaa ymmärtää. Molemmille voidaan rakentaa ja luoda oma merkitysjärjestelmä.

Uskon, että oman elämän ja haasteiden käsitteellistäminen auttaa ottamaan välimatkaa muutosta tarvitsevissa tilanteissa. Olen varma, että jokainen ihminen voi muuttaa omaa elämäänsä toimintaansa muuttamalla. On oltava valmis myös kärsimykseen saavuttaakseen ja synnyttääkseen jotain uutta. Psykoterapia auttaa käsitteellistämisessä, omien tunneloukkujen havainnoinnissa, elämän uudelleen suuntaamisessa ja antaa tähän työkaluja. Psykoterapiassa matkataan hetken aikaa yhdessä terapeutin kanssa ja kootaan apuvälineitä omaan itsenäiseen selviytymiseen.

Valmistuin kognitiiviseksi psykoterapeutiksi 2011 ja aloitin oman toiminimen alla toimimisen 2012. Sitä ennen olin toiminut yksilöterapiatyössä vuodesta 2004 aikuispsykiatrian poliklinikalla. Vuodesta 1992 olen tehnyt työtä lasten, nuorten ja aikuisten avo- ja sairaalahoidossa.